Znanost o peptidima

Nauka o peptidima

Peptidi, kao gradivna jedinica stanice, značajni su za mnoge prirodne procese u koži kao što su proliferacija i migracija stanica, proces zarastanja, angiogeneza, melanogeneza, sinteza i regulacija proteina. Peptidi se ponašaju kao dobri prenosioci signala za sintezu bitnih sastojaka kože, kao što su kolagen, elastin i glikozaminoglikani.

Proteini su sastavljeni od peptida, čine oko 25% sadržaja kože i 95% sadržaja ljudske kose (keratin je glavni sastojak kose). U koži su glavna tri proteina: keratin, kolagen i elastin. Keratin koži daje čvrstinu, fleksibilnost i vodootpornost njenoj površini. Elastin pomaže da koža bude fleksibilna a zategnuta, vraća je u prvobitni položaj prilikom istezanja. Kolagen je “cement” koji drži sve zajedno, osigurava strukturu i čvrstinu tjelesnim tkivima, uključujući i kožu.

Peptidi koji se nalaze u Genosys dermokozmetici dobiveni su najinovativnijim tehnologijama. Svaki od peptida ima svoju ulogu i biokompatibilni su s našim organizmom.


  • Sh-polypeptide-7 – patentirani protein slične strukture kao ljudski faktor rasta, veže se za njegove receptore i aktivira matične stanice koje su migrirale u bazalni sloj epiderma. Moćne matične stanice stvaraju nove stanice u epidermisu.

  • Copper Tripeptide-1 – potiče sintezu kolagena u fibroblastima, povećava akumulaciju proteina, glikozaminoglikana i obnavlja DNK oštećene kože.

  • Palmitoyl Oligopeptide – povećava produkciju kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i glukozaminoglikana.

  • Palmitoyl Tetrapeptide-7 – reducira crvenilo traumatizirane kože, vrši stimulaciju i regeneraciju kolagenih vlakana u dermisu.

  • Acetyl Hexapeptide-8 – djeluje protiv bora tako da opušta mišiće.

  • Palmitoyl Tripeptide-1 – potiče genezu kolagena i glikozaminoglikana, pomaže koži da zadrži prirodni tonus, jača vezivno tkivo te utječe na zacjeljivanje rana.

  • Palmytoyl Hexapeptide-12 – aktivator je matičnih stanica, stimulira fibroblaste i stvaranje novog kolagena.

Leave A Comment