Tretmani duboke rejuvenacije

Tretmani duboke rejuvenacije

OBNOVA KOŽE NA STANIČNOJ RAZINI

Genosys tretmani su tretmani duboke rejuvenacije – riječ je o ravnomjernoj mezoterapiji mikroiglicama preparatima s nano- peptidima, hijaluronom i biljnim matičnim stanicama.

Kombiniranjem mehaničke i stimulacije kože suvremenim preparatima, utječemo na sintezu kolagena i elastina u koži te time poboljšavamo opći izgled i zdravlje kože. Genosys tretmani predstavljaju spoj ujednačene mezoterapije mikroiglicama, intenzivnije od uobičajene mezoterapije i stimulacije dubljih slojeva kože na staničnoj razini bez ablacije (guljenja epiderma).

Genosys tretmani rješavaju problematiku:

  • opuštene kože lica, vrata i dekoltea
  • proširenih pora, masne kože i akni
  • ožiljaka i akni
  • finih bora i linije na licu: oko očiju i usana, na čelu, obrazima, vratu i dekolteu
  • duboke hidratacije kože
  • općenite rejuvenacije kože

Protokol tretmana duboke rejuvenacije sa Genosys proizvodima:

Tretmani duboke rejuvenacije 1

Procedura terapije mikroiglicama traje od pola sata do sat i pol vremena, u zavisnosti od stanja i tipa kože, nakon čega na koži nastaje crvenilo (od blagog do intenzivnijeg, zavisno od tipa kože i izbora dužine iglice), koje traje par sati nakon tretmana.

Vrijeme oporavka je brzo, tretman je neinvazivan, neablativan, ne ostavlja ogrebotine, modrice niti otoke. Preporučuje se primjena kvalitetne kreme sa zaštitnim faktorom (Genosys MSC SPF40++)  narednih tjedan dana. Na sam dan tretmana ne nanosi se šminka, dok je drugi dan od tretmana moguće koristiti tekući puder i šminku.

Potrebno je napraviti od 4 do 6 tretmana (svaki tretman izvodi se u razmaku od dva tjedna) kako bismo vidjeli prve učinke. Prvi rezultati u vidu osvježene, blistavije, zategnutije i čistije kože vide se nakon nekoliko dana, a pravi rezultati sinteze kolagena za par mjeseci. Preporučuju se tretmani održavanja 1-2 puta godišnje, moguće je i kombiniranje s drugim tehnikama (mezoniti, radiofrekvencija, fileri, botox i dr.).

Unapređenjem kvalitete kože prirodnom stimulacijom postižemo dugotrajne rezultate pomlađivanja. Kombinacija ove procedure i Genosys No needle karboksi terapije EZCO2 i/ili terapije voćnim kiselinama (SRS) daje još intenzivniju stimulaciju i bolji rezultat. Beziglena karboksi terapija i kemijski piling preporučaju se za masnije, kože s aknama i ožiljcima.

U tretmanu se koristi Genosys Dermafix, suvremeni microneedling uređaj sa sterilnim šestokutnim iglicama od kirurškog čelika dužine od 0,5 do 2 mm. Koju ćemo dužinu iglice upotrijebiti zavisi od tipa kože i indikacija te željenog učinka pomlađivanja ili rješavanje druge indicirane problematike.

Putem Dermafix microneedling uređaja u koži radimo mikro ubode te tako kožu potičemo na samoizliječenje i regeneraciju; dolazi do povećanja fibroblasta, veće produkcije kolagena i elastina u koži te višeg stupnja prokrvljenosti kože. Kroz mikroubode u koži unosimo posebne Genosys preparate koji su kombinacija različitih tehnološki usavršenih sastojaka – nano-peptida, hijalurona, faktora rasta i biljnih matičnih stanica.

Peptidi koje unosimo ovim putem u kožu su:

Sh-polypeptide 7 – patentirani protein slične strukture kao humani hormon rasta (faktor rasta), veže se za njegove receptore i aktivira matične stanice koje su migrirale u bazalni sloj epiderma. Moćne matične stanice stvaraju nove stanice u epidermisu.

Copper Tripeptide-1 – stimulira sintezu kolagena u fibroblastima, povećava akumulaciju proteina, glikosaminglikana i DNK u oštećenoj koži.

Palmitoyl Oligopeptide – povećava produkciju kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i glukozaminiglikana.

Palmitoyl Tetrapeptide-7 – reducira crvenilo traumatizirane kože, vrši stimulaciju i regeneraciju kolagenih vlakana u dermisu.

Acetyl Hexapeptide-8 – djeluje protiv bora preko opuštanja mišića

Napomena:
Tretman Dermafixom je postupak povjeren isključivo liječnicima koji posjeduju medicinsko znanje o anatomiji kože, pravilima sterilizacije i rukovanju ovim aparatom. Svako nestručno korištenje može dovesti do oštećenja kože, bakterijskih ili virusnih infekcija.