Mikroiglice

Genosys mikroiglice

NAJBOLJE MIKROIGLICE NA SVIJETU

Naše iglice su jedinstvene i inovativne, šestokutnog oblika (diamond shape) što doprinosi maksimalno sigurnim tretmanima, smanjuje bol i daje najbolji mogući rezultat.

MEHANIZAM TERAPIJE MIKROIGLICAMA

DTS GENOSYS MIKROIGLICE

Ukoliko želite pomoći klijentima da uspore starenje ili smanje ožiljke i profesionalno njeguju kožu na raspolaganju Vam je DTS Dermafix (mezopen) i DTS roler. Koža je stimulirana mikroubodima koji omogućavaju stvaranje mikrokanala u koži i prolaz hranljivih aktivnih sastojaka iz Genosys programa, prvenstveno peptida, hijalurona i biljnih ekstrakata. Mikroubodima i propisanim povređivanjem dubljih slojeva kože stimulira se stvaranje novog kolagena. Tretman mikroiglicama je konstruktivan, a ne ablativna metoda (kao npr. terapija laserom i kemijskim pilinzima). Ova metoda omogućava najbolji balans između tzv. “downtime”-a pacijenta i dobivenih rezultata.

Genosys mikroiglice 1

TRANSDERMALNI UNOS AKTIVNIH SASTOJAKA

TDS (TRANSDERMAL DELIVERY SYSTEM) – Uslijed protektivne funkcije kože 99,7% velikih hranljivih molekula ne mogu proći zaštitnu barijeru kože.

Rješenje tog problema su mikroiglice koje omogućavaju da se prirodnim putem poveća propustljivost kože i postigne maksimalna iskoristivost aktivnih sastojaka, u epidermu i dermu.

Genosys mikroiglice 2

PRIRODNA INDUKCIJA KOLAGENA

Proces stimulacije mikroiglicama je trenutan i uglavnom potkožni. Mikroiglice će izazvati povredu dermisa koja je praćena papilarnim krvarenjem.

Ovo dovodi do eruptivnog procesa i procesa zarastanja na nivou ćelije. Treća i četvrta faza eruptivnog procesa su proliferacija (stvaranje novih ćelija), fibrocita i fibroblasta uz oslobadjanje faktora rasta (GF).

Rezultat je stvaranje novog tkiva, kolagena i elastina (rezultat je do 8% deblji epiderm).

Genosys mikroiglice 3

KARAKTERISTIKE GENOSYS MIKROIGLICA

Šta je bitno?

  • Sterilnost
  • Kvaliteta iglica (loša kvaliteta izaziva veliku traumatizaciju tkiva i može napraviti rane)
  • Iglice moraju biti dio metalne ploče kako ne bi ispadale
  • Certifikati o kvaliteti i ispravnosti

PREDNOSTI GENOSYS ROLERA I DERMAFIX-AGenosys mikroiglice 5

  • Svi certifikati o ispravnosti i sterilnosti proizvoda
  • Homogenost metalnih dijelova/nema ispadanja iglica
  • Heksakutne iglice prave ciljanu traumu
  • Iglice su sastavni dio rolera – nema lijepka
  • Siguran i bezbolan tretman.

OBLIK IGLICA

Za kraći vremenski period može da se napravi veći broj mikrokanala i da se postigne bolji efekat. Za 10 minuta upotrebe napravi otprilike 500 000 mikro kanala, sa manjom i ciljanom mikrotraumom.

Genosys mikroiglice 6