Dermafix

Genosys dermafix

MICRONEEDLING – SUVREMENI DERMATOLOŠKI SUSTAV KORIŠTENJA MIKROIGLICA KOJIMA SE PRODIRE U KOŽU KAKO BI SE UNIJELE AKTIVNE TVARI DUBOKO U KOŽU

U anti-aging dermatologiji osmišljen je novi i efikasniji način stimuliranja kože nazvan „microneedling“, odnosno terapija mikroiglicama. Cilj terapije mikroiglicama je djelovanja na odlaganje i usporavanje procesa starenja, rješavanje problema ožiljaka, akni i strija te hidratacija i rejuvenacija kože na staničnom nivou. U terapiji mikroiglicama, koža se stimulira sitnim oštrim iglicama koje stvaraju mikrokanaliće u koži olakšavajući tako penetraciju na kožu nanijetih preparata kao što su kokteli vitamina, hijalurona i peptida. Time se pospješuje stimulacija kolagena u dermisu. Na mjestima samih uboda aktiviraju se prirodni procesi  kože koji utječu na regeneraciju kože, stvarajući nova kolagena vlakna i elastično tkivo. Microneedling ili terapija mikoriglicama vrši se pomoću tehnološki usavršenog aparata – Dermafix uređaja.

Terapija mikroiglicama efikasna je u tretiranju ožiljaka, strija, bora i općenito za rejuvenaciju i podmlađivanje kože. Popularna je zbog jednostavnosti uporabe. Danas se u anti-aging dermatologiji koriste sinonimi za microneedling, kao što su terapija mikroiglicama, skin needling, dermal needling, meso rolling ili pak terapija indukcije kolagena.

U Genosys microneedling tretmanima koristimo tehnološki usavršen Dermafix uređaj. Dermafix je specifičan zbog svojih patentiranih nastavaka – heksakutnih iglica koje, za razliku od drugih microneedling uređaja, u kontaktu s kožnom izazivaju manju bol. Pacijenti koji su isprobali Genosys microneedling tretmane kao i tretmane drugim uređajima redovito potvrđuju činjenicu da je Dermafix manje bolan tretman.

MEHANIZMI MICRONEEDLINGA

Simptomi starenja i stvaranje bora na koži povezani su s količinom kolagena u dermisu (sloju ispod epidermisa). Dermis je debljine 0.7 mm do 4mm i nekoliko puta je deblji od epidermisa. Staranjem, smanjuje se količina kolagena u dermisu, koža se isušuje i dolazi do stvaranja bora. Kako bi se usporilo starenje kože, neophodna je stalna regeneracija kolagena i održavanje kolegena na optimalnoj razini za određenu dob. Za to su neophodni nutritivni elementi kao što su vitamin C, bio peptidi, hijaluron – no oni će, nanijeti na površinu kože, zbog njezine slabe propustljivosti, biti iskorišteni svega 0.3% .

Stoga je neophodno omogućiti bolju penetraciju aktivnih sastojaka kroz kožu. Mikroiglice dizajnirane su na način da stvaraju mirko-kanaliće kroz vanjski, rožasti sloj kože i poboljšavaju njezinu propustljivost kako bi aktivne supstance došle do samih stanica.

Dermafix 1PRIRODNA INDUKCIJA KOLAGENA POMOĆU MIKRONEEDLINGA

Uslijed djelovanja mikroiglica, aktiviraju se prirodni procesi regeneracije kože slični onima kod zarastanja pravih rana na koži. Dovoljan je samo jedan ubod za aktivaciju ovog mehanizma, a uslijed stvaranja tisuća i desetina tisuća mikro uboda, cijela površina kože se aktivira i regenerira. Kada mikroiglice prodru kroz kožu, izazivaju malo lokalizirano krvarenje kao posljedica rupture krvnih žila. Pritom se oslobađaju trombociti i slijedi proces inflamacije, iako je oštećenje mikroskopski veliko. Dolazi do oslobađanja faktora rasta i infiltracije fibroblasta. Automatski se pokreće val reakcija u koži čiji je rezultat stvaranje veće količine kolagena i elastina od strane fibroblasta. Kolagen se generira u gornjim slojevima dermisa, ispod bazalnog sloja epidermisa.

DERMAFIX UREĐAJ ZA MICRONEEDLING

Prvi microneedling tretmani izvođeni su putem microneedling DTS rollera koji su imali svoje prednosti i mane. Međutim, napretkom tehnologije, osmišljen je tehnološki usavršen uređaj Dermafixza automatsku aplikaciju mikroiglicama.

Dermafix 3DERMAFIX – HEKSAKUTNE IGLICE

Heksakutne iglice u kontaktu s kožom manje su invazivne i izazivaju manju bol.

KOJE SU PREDNOSTI SPECIFIČNIH DERMAFIX IGLICA ZA PACIJENTE?

  • Dermafix iglice izazivaju manju traumu, izazivaju minimalnu bol i omogućuju brži oporavak kože
  • Dermafix aparat ima mogućnost rada s više dužina iglica od 0,25 mm do 2 mm dužine, ovisno o indikaciji, stanju kože i željenom rezultatu